I 2 år har vi känpat med ett och annat sömnproblem som Melvin haft. Visst, periodvis har det varit någorlunda lugnt men så har vi endera flyttat, fått familjetillökning eller befunnit oss i nån sämre period när svackorna plätsligt har känts djupare än tidigare. Vem programerade så envisa sömnproblem i den killen liksom? 

Så föddes Hampus och var först som ett drömbarn som åt, sov bra och var allmänt nöjd med livet. Nu efter 6 månader är det lite andra puckar igen. Han befinner sig i en gnällig period, äter exemplariskt men förbanne mig dedär svettiga sovturerna. Det ska vaggas och skumpas och promeneras i något som käns som en evighet. Speciellt efter kl 22, inte ens i misstag skulle vi ta natt här förrän mellan 00-01 nångång. Han kan somna i famnen kring kl 22.30 men sen efter att han blivit lagd i säng börjar rumbat då han gnäller och man får springa och pajja om honom stup i kvarten. Senaste tiden har han sovit majoriteten av nätterna mellan oss, men min kropp dör lite av det då man inte slipper och svänga på sig på ett normalt sätt. Och för att inte glömma de krafftiga små händerna som ska upptäcka precis allt som kan finnas på 30 cm avstånd, de känner på varje kvadratcentimeter av huden och river i kläder och hår. Jag börjar känna av den negativa effekten av att inte sova mer än max 7 timmar/ natt, och att aldrig mer kunna vila på dagen samtidigt som pojkarna sover (deras sovturer går om varandra). Så för tillfället är jag faktiskt inte så nöjd med livet. Och saknaden efter en diskmaskin och ett stort och välfungerande kylskåp börjar bli olidligt, jag blir ytterst bitter om något större skiter sig vid bygget så vår tidtabell måste planeras om. 

Den här veckan har fammo fått äran för att natta Melvin om kvällarna i hopp om att bryta hans trotsiga mönster. Ja tror ingen av er kan ana hur mycket jag och sambon njutit av den extra 30-45 minuter gemensamma tiden vi fått på kvällen. Vi har nu äntligen valt och beställt alla tapeter, beställt en del taklampor och funderat om ett och annat. De ytor vi tänkt måla i huset börjar snart ta slut, så bara vi får tapeterna och kaklen kan vi fortsätta med ytorna. Golvet lägger vi väl om ca 2 veckor för sen borde vindstrappan vara klar för leverans. Förrän sambons semester tar slut i augusti ska vi ännu hinna till Ikea för att handla wc/ badrumsmöbler, hyllor, garderober och ett och annat smått och gott. 


På översta bilden har jag målat ett varv med kalklitir i gästwc:n. På andra bilden ser ni tapeten vi valde till fondväggen i tv-rummet och på sista bilden är en del av köksskåpen. Så no var he bra än ska ni sii! 

Annonser